AJK sambutan telah bersiap sedia dengan menu masing-masing seperti sate, lontong, kuah kacang, kuah lodeh, spagetti, laksa dan kuih-muih. Adapun yang paling istimewa ialah lontong daun pisang. Lontong ini dibuat dan dimasak di dalam daun pisang. Namun ramuannya tetap sama seperti ketupat pisang. Tetapi hasilnya berbeza kerana dimasak dalam air mendidih selama 8 jam. Rasanya enak dan lembut serta berbau harum. Cikgu Azli telah berbesar hati membuat sarung pisang tersebut dan di sekolah, staf dan guru bersama-sama mengisinya. Satu pengalaman baru yang unik.
Manakala pengisian program bulan kemerdekaan telah dirancang oleh setiausaha program iaitu Cikgu Khalek. Antaranya ialah :
1. Nyanyian lagu patriotik
2. Pameran Kemerdekaan
3. Pertandingan Foto Kemerdekaan
4. Pertandingan Melukis dan mewarna Bunting
5. Kembara Merdeka keliling kampung
6. Pertandingan Mewarna / Melukis Poster
Berikut adalah foto program:
Pakar sedang teliti amaun beras
Pakar mengisi beras
Kelas mengisi beras
Senyum jangan tak senyum
Wes mateng ke wak
Sesudah masak
Ceria di pagi hari
Pelbagai Kuih muih
Menu raya
Laksa lazat
Nasi impit sedia disirami kuah kacang
Lontong daun pisang yang lazat
Acara penyerahan bendera
Simbolik kemerdekaan
Antara guru yang hadir
Ucapan perasmian oleh tuan guru besar
Murid mengaminkan doa selamat